diumenge, 22 d’agost del 2010

Storm Over Everest

Aquests dies d'estiu he aprofitat per veure algunes pelis i documentals, i d'entre elles, n'he trobat una de molt interessant que complementa el post de "Dues visions ben diferents de la mateixa història".


Es tracta del documental Storm Over Everest, fet pel David Breashears, un expert muntanyenc (ha pujat fins a 5 cops a l'Everest!) i director de documentals.

Curiosament, en el moment de la tormenta de l'any 96 es trobava a la muntanya filmant un documental per l'IMAX amb l'Araceli Segarra i l'Ed Viesturs. Ells anaven a atacar cim un dia abans que les expedicions comercials del Rob Hall i l'Scott Fisher, però la previsió de temps "mogut" va fer que decidíssin esperar a més endavant (penseu que havien de filmar per l'IMAX i necessitaven un bon solet!).

El documental, que dura una hora i quaranta minuts, tracta de recrear amb imatges els fets d'aquell any i ho acompanya tot amb entrevistes a molts dels supervivents i fotografies d'aquells dies. En tot moment és manté bastant al marge i no intenta buscar ni culpables ni herois, però és la pròpia història qui va posant a cadascú al seu lloc...

Al youtube podeu veure una pincellada del documental:



Des d'aquí el podreu descarregar, tot i que jo només l'he trobat en anglés i sense subtitular...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada