dilluns, 23 d’agost del 2010

De kayak amb les orques!

Ja fa un parell d'anys que vam fer un viatge a l'oest del Canadà, i allà vam fer una de les millors activitats que he fet mai: anar en kayak per l'estret de Johnson a la recerca d'orques!


Tot i que hi ha varies companyies que ho fan i moltes opcions d'excursions (des de mig dia a quatre o cinc), nosaltres en vam contractar una de 6 hores amb North Island Kayak, i la veritat és que tot ens va anar rodat. Quan vam arribar ja ens esperaven per començar ;)


Com que erem un grup de 6, vam anar en tres kayaks dobles i un guia.

Vam començar amb un parell d'hores de rem tranquil contra corrent apropant-nos cap a la zona on s'havien vist les orques, i de cop i volta, es van començar a sentir les "bufades" de les respiracions de les orques!!

A l'horitzó es veien clarament unes aletes que s'anaven apropant cap a nosaltres, i poc a poc, un grup de tres orques es va posar a donar voltes a uns 30 metres dels kayaks! Els guies no s'hi volen acostar massa més perquè, a part d'estar prohibit, es veu que pot ser perillós si la orca et dona un cop (ja s'intuia això, oi?)...

Després d'una bona estona de gaudir-ne, vam parar a fer un picnic a una platja i després, a tornar remant cap a Telegraph Cove, que és el poble d'on havíem sortit.

El punt més bó del kayak és que al ser una embarcació tan silenciosa, els animals no s'espanten i et dona la oportunitat de veure'ls realment a prop, i el que és millor, a la seva alçada.


Hi ha moltes més maneres de probar de veure orques a aquesta zona, però des del meu punt de vista, cap proporciona una experiència tan propera a aquest animals com el kayak. És cansat, però realment val la pena!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada