diumenge, 9 de gener del 2011

A l'Uhuru Peak per la Ruta Machame

Ahir per la tarda ens vam reunir tots els del Kili amb el Fredy, que serà el nostre guia!
De moment ja som 6, amb el Mon i l'Anna, el Javi i la Paty i queda per confirmar el Jero i la Cèlia... a veure si hi ha sort!!

El que ja hem decidit, és la ruta que farem: la Ruta Machame!


Li diuen la ruta del Whisky, com a contraposició a la de la Coca-Cola (la Marangu) i tot i que es veu que és bastant més dura a nivell de pendents, també ens han dit que és molt més maca... Pel que ens ha explicat el Fredy, es caminen menys distàncies però es puja més desnivell acumulat. A més, enlloc de dormir en cabanetes, es dorm en tendes de campanya ;)

Qui no volia aventura??


El primer dia, pujarem de la porta de Machame al camp que té el mateix nom. Més de 1.100 metres de desnivell (fins a arribar als 2.980m) en uns 18 km que es fan per un bosc tropical on ja ens han dit que el més probable és que quedem ben xops de pluja... comencem bé!


El segon dia, 900 metrets de desnivell en 8 km, i ja som quasi als 4.000 metres d'alçada... com si fóssim a d'alt de l'Eiger ;) Aquest dia, d'arbres poquets, ja tot és un "desert" de pedra i d'algunes plantes que només creixen per aquí i a algunes altre montanyes altes de l'Africa (al Mount Meru o als Rwenzori).


Pel tercer dia, poca cosa ;) només hi que donar-ho tot fins a la Lava Tower als 4.600 metres, i a partir d'allà, tot baixada fins al Barranco Camp. Nosaltres també ens preguntem perquè hem de pujar tant si al final hem de tornar a baixar, però... es veu que la ruta és així i que això ajuda a aclimatar... què hi farem...


El dia 4 es veu que ja és durillo! Ja pot nevar i es comença grimpant pel Barranco Wall, que és la part més complicada de la ruta, i a partir d'allà, a pujar fins als 4.550 metres, pràcticament com si fóssim a dalt del Mont Blanc! Al Barafu camp hem decidit que hi farem un parell de nits, així podrem descansar i aclimatar millor de cara al darrer dia.


Aquest dia es comença a caminar a les 12 de la nit... quasi res! Pujada molt dura en zig-zag fins a les 6 o les 7... esperem que l'alçada ens respecti! Si tot va bé, cap a l'hora de la sortida del sol hauríem de ser a l'Stella Point, lloc d'accés al cràter i a només una horeta de passejada bastant plana fins a l'Uhuru Peak!! 5.896 metres!!!


A partir d'aquí, baixada directa i en un dia i mig a l'Mweka gate!!!

Ara que ja ho coneixem el que ens queda és entrenar :)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada