diumenge, 2 de gener del 2011

Annapurna, primer vuitmil

Un llibre de muntanya que m'acabo de llegir i que m'ha encantat ha sigut aquest: Annapurna, primer ochomil.


El llibre és una narració de tota una expedició que a l'any 1950 va pujar a una muntanya de 8.000 metres per primer cop. A més, la persona que ho explica és directament el Maurice Herzog, que va ser el primer en fer cim juntament amb un dels seus companys: Louis Lachenal.

És un llibre realment espectacular ja que no només et fas la idea de com pujaven allà dalt fa 50 anys, si no que t'adones que realment l'aventura començava al sortir de casa! No tenien mapes fiables, no coneixien el terreny, no tenien predeiccions del temps... i el que feien era anar explorant les diferents vies per trobar alguna possibilitat d'arribar a la muntanya primer, i de pujar cap al cim després!

Una de les curiositats és que ells en cap moment volien anar a escalar l'Annapurna... el seu primer objectiu era el Dhaulagiri, però després de moltes setmanes d'explorar i buscar camins per començar l'ascensió, van ser incapaços de trobar una solució! Llavors, van veure que amb el seu "veí" hitenien alguna opció i s'hi van llençar de cap... total, només havien de fer uns quant kilòmetres i moure tot el material... cosa fàcil!!


El 3 de juny del 1950 s'hi van plantar a dalt després de molts dies d'esforç i patiment, i com sempre passa amb aquestes històries, la tornada va ser el pitjor... i per poc s'hi queden... al final van arribar tots a casa, amb l'únic però de que es van anar deixant els dits pel camí!

Us recomano que us el llegiu, perqué realment et fas una idea de com funcionava tot en aquella época!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada